24. októbra 2014

Večera v mexickej reštaurácii v Montreale / Dinner in Mexican Restaurant in Montreal, Canada


Večera a Margarita v Carlos and Pepe´s v Montreale
Dinner and Margarita in Carlos and 
Pepe´s in Montreal


Montreal má medzinárodnú kuchyňu a jednou z jej menu sú jedlá v mexických reštauráciách, ktoré môžete nájsť po celom meste. Väčšinou tam chodia samotní Mexičania, žijúci v Montreale ako emigranti alebo utečenci, alebo prisťahovalci z Latinskej Ameriky. V niektorých mexických reštauráciách sú jedlá autentické a často sú tieto reštaurácie vyhľadávané turistami. Medzi najznámejšie v centre Montrealu patrí Three Amigos na rušnej ulici St. Catherine a Carlos and Pepe´s na ulici Peel.

Montreal has international cuisine and one of its menus is in Mexican restaurants that can be found all over Montreal. On average, Mexicans living in Montreal, as immigrants or refugees, or from Latin America, are often dining in these restaurants. Some Mexican restaurants are popular among tourists. The most famous in downtown Montreal is Three Amigos in St. Catherine Street and Carlos and Pepe's in Peel.


Raz sme mali možnosť ísť do mexickej reštaurácie so skupinou známych, ktorú tvorili prisťahovalci z Kolumbie, Afriky, Číny, Poľska, Talianska a rodená Kanaďanka. Vybrali sme sa na večeru do Carlos and Pepe´s v centre Montrealu. Reštauráciu tvorilo niekoľko miestností v mexickom štýle a dekoráciách.  Na stenách boli Mexické národné suveníry z ktorých najviac vynikali veľké čierne slamené mexické klobúky. Na večeru si každý z nás objednal rôzne mexické jedlá, ale každý si mohol vychutnať Margaritu – nápoj miešaný z mexického alkoholického nápoja Tequily a pri každom  jedle bola ešte servírovaná salsa s Tortila čipsami.

Návšteva mexickej reštaurácie bola skutočne v mexickej atmosfére a tak sme využili druhú možnosť ísť do inej  mexickej reštaurácie so študentmi španielčiny a učiteľky z Mexika. Bola ďalej od centra mesta, na známej ulici St. Hubert (pri metre Jean Talon) a bola skromnejšia a teda aj lacnejšia než Carlos and Pepe´s. Čašníci boli z Mexika a na požiadanie učiteľky kurzu museli sme komunikovať v španielčine pri objednávaní jedla. 

Večera v mexických reštauráciách v Montreale dala autentický obraz Mexika a jeho obyvateľov. Ochutnali sme mexické jedlá známe so svojou pikantnosťou. Ale najviac sa mi páčila Margarita  a tak som si pohľadala recept pre jej prípravu.  Margarita koktail má veľa variácií a tu je jeden z nich – Krvavo-oranžová Margarita.

Recept pre Margaritu z červených pomarančov:


90 ml čerstvej šťavy z krvavých pomarančov
60 ml Tequila
30 ml Triple Sec (exotický pomarančový likér)
Kvapku agávového sirupu (z rastliny Agáva rastúcej v Mexiku)

Postup:
Vytvorte okraj pohára s plátkom pomaranča a Himalaya soli alebo cukru
Zmiešajte všetky ingrediencie s ľadom v šejkri
Nalejte koktail do pohára a pridajte kocky ľadu
(Zdroj: whiteonricecouple.com)

Thus, we went to a Mexican restaurant with an international group of people coming from Colombia, Africa, China, Poland, Italy, and Canada. We went for dinner at Carlos and Pepe´s in downtown Montreal. The restaurant consisted of several rooms in the Mexican style and decoration. Mexican national souvenirs were on the walls from which the big black Mexican straw hats most stood out. We ordered different Mexican dishes, but everyone could enjoy Margarita - a mixed drink from the Mexican alcoholic beverage Tequila, and each meal was served with salsa and tortilla chips.

Dining in the Mexican restaurant was in a Mexican atmosphere. So, later we went to another Mexican restaurant on St. Hubert Street (metro Jean Talon) with students of Spanish course and a Mexican teacher. This restaurant was modest, and, therefore, cheaper than Carlos and Pepe's. Waiters were Mexicans, so that upon request of the teacher we attempted to speak Spanish when placing an order.


Dinner at Mexican restaurants in Montreal gave an authentic picture of Mexico and Mexicans. We tasted Mexican dishes known for their spiciness. Moreover, we have really liked Margarita, so I found a recipe for making it. Margarita has a number of variations and here is one of them – Blood Orange Margarita, voilà.


Blood Orange Margarita Recipe:


90 ml fresh juice from blood oranges
60 ml Tequila
30 ml Triple Sec
A splash of agave syrup

Method:
Make a rim of a cocktail glass with an orange slice and Himalaya salt or sugar
Mix all ingredients with ice in a shaker
Pour the cocktail into the glass and add ice cubes
(Source: whiteonricecouple.com)


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

 

Sample text

Sample Text

 
Blogger Templates