Večera a Margarita v Carlos and Pepe´s v Montreale
Dinner and Margarita in Carlos and
Pepe´s in Montreal
Montreal má medzinárodnú kuchyňu a jednou z jej menu sú jedlá v mexických reštauráciách, ktoré môžete nájsť po celom meste. Väčšinou tam chodia samotní Mexičania, žijúci v Montreale ako emigranti alebo utečenci, alebo prisťahovalci z Latinskej Ameriky. V niektorých mexických reštauráciách sú jedlá autentické a často sú tieto reštaurácie vyhľadávané turistami. Medzi najznámejšie v centre Montrealu patrí Three Amigos na rušnej ulici St. Catherine a Carlos and Pepe´s na ulici Peel.
Raz sme mali možnosť ísť do mexickej reštaurácie so skupinou
známych, ktorú tvorili prisťahovalci z Kolumbie, Afriky, Číny, Poľska,
Talianska a rodená Kanaďanka. Vybrali sme sa na večeru do Carlos and
Pepe´s v centre Montrealu. Reštauráciu tvorilo niekoľko miestností
v mexickom štýle a dekoráciách. Na
stenách boli Mexické národné suveníry z ktorých najviac vynikali veľké
čierne slamené mexické klobúky. Na večeru si každý z nás objednal rôzne
mexické jedlá, ale každý si mohol vychutnať Margaritu – nápoj miešaný z mexického
alkoholického nápoja Tequily a pri každom
jedle bola ešte servírovaná salsa s Tortila čipsami.
Návšteva mexickej reštaurácie bola skutočne v mexickej atmosfére
a tak sme využili druhú možnosť ísť do inej mexickej reštaurácie so študentmi španielčiny a učiteľky z Mexika.
Bola ďalej od centra mesta, na známej ulici St. Hubert (pri metre Jean Talon) a bola skromnejšia a teda
aj lacnejšia než Carlos and Pepe´s. Čašníci boli z Mexika a na
požiadanie učiteľky kurzu museli sme komunikovať v španielčine pri
objednávaní jedla.
Večera
v mexických reštauráciách v Montreale dala autentický obraz Mexika
a jeho obyvateľov. Ochutnali sme mexické jedlá známe so svojou pikantnosťou.
Ale najviac sa mi páčila Margarita a tak som si pohľadala recept pre jej
prípravu. Margarita koktail má veľa
variácií a tu je jeden z nich – Krvavo-oranžová Margarita.
Recept pre Margaritu z červených pomarančov:
90 ml čerstvej šťavy z
krvavých pomarančov
60 ml Tequila
30 ml Triple Sec (exotický
pomarančový likér)
Kvapku agávového sirupu (z
rastliny Agáva rastúcej v Mexiku)
Postup:
Vytvorte okraj pohára s
plátkom pomaranča a Himalaya soli alebo cukru
Zmiešajte všetky ingrediencie
s ľadom v šejkri
Nalejte koktail do pohára a
pridajte kocky ľadu
(Zdroj: whiteonricecouple.com)
Dining in the Mexican restaurant was in a Mexican atmosphere. So, later we went to another Mexican restaurant on St. Hubert Street (metro Jean Talon) with students of Spanish course and a Mexican teacher. This restaurant was modest, and, therefore, cheaper than Carlos and Pepe's. Waiters were Mexicans, so that upon request of the teacher we attempted to speak Spanish when placing an order.
Dinner at Mexican restaurants in Montreal gave an authentic picture of Mexico and Mexicans. We tasted Mexican dishes known
for their spiciness. Moreover, we have really liked Margarita, so I found a recipe for
making it. Margarita has a number of variations and here is one of them – Blood
Orange Margarita, voilà.
Blood Orange Margarita Recipe:
90 ml fresh juice from blood oranges
60 ml Tequila
30 ml Triple Sec
A splash of agave syrup
Method:
Make a rim of a cocktail glass with an orange slice and Himalaya
salt or sugar
Mix all ingredients with ice in a shaker
Pour the cocktail into the glass and add ice cubes
(Source: whiteonricecouple.com)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára